Χαρακτηριστικό που δηλώνει την αξία και την προσφορά του Σαϊνοπουλείου  στον Πολιτισμό είναι οι κριτικές- εντυπώσεις των καλλιτεχνών που έχουν περάσει από την ορχήστρα του Αμφιθεάτρου. Ενδεικτικά αναφέρονται:

«Θέλω να γνωρίζετε ότι για μένα ήταν μέγιστη ευχαρίστηση το ότι είχα την ευκαιρία να έρθω στη Σπάρτη, να σας γνωρίσω και να παίξω μουσική για σας. Είναι μια εμπειρία που θα παραμείνει αξέχαστη από πάσης πλευράς: άνθρωποι, οργάνωση, φιλοξενία ήταν όλα άριστα …….Σας εύχομαι ό,τι είναι δυνατόν για να αξιοποιηθεί το Σαϊνοπούλειο Θέατρο και να μάθει ο κόσμος ότι Θέατρο και άνθρωποι που το πλαισιώνουν είναι εκπληκτικοί.»

Με τη βαθιά μου εκτίμηση και αγάπη.

Λεωνίδας Καβάκος (1993)

 

«Εύχομαι να συνεχίσει το ΣαΪνοπούλειο ίδρυμα τις πολιτιστικές του δραστηριότητες στην ιστορική αυτή πόλη και να είναι παράδειγμα πολιτιστικού ήθους. Ευχαριστώ θερμά την κα Σαϊνοπούλου, τον κο Σαϊνόπουλο και τους άξιους συνεργάτες για την πολύτιμη προσφορά και την προσφορά σε εμάς.»

Άννα Συνοδινού

«Εκάβη»-Εθνικό Θέατρο (1994)

 

«Αγαπητέ φίλε κ. Σαϊνόπουλε,

Συμμετέχοντας στην παράσταση της ¨Αντιγόνης¨ με το θίασο του Εθνικού Θεάτρου είχα τη χαρά να ζήσω την ατμόσφαιρα του θεάτρου σας και του θαυμάσιου κοινού που διαμορφώνετε. Σας εύχομαι μακροημέρευση για το καλό του Σαϊνοπουλείου , της Σπάρτης αλλά και του Εθνικού Θεάτρου το οποίο τόσο ευγενικά τιμάτε με τις  προσκλήσεις σας. Ευχαριστούμε.»

Με αγάπη

Νίκος Τζόγιας

«Αντιγόνη» Εθνικό Θέατρο(1992)

 

«Μόνο ευχαριστίες και θαυμασμό μπορεί να εκφράσει κανείς για αυτό το πραγματικά μοναδικό στα ελληνικά δεδομένα έργο που έχει συντελεστεί στη Σπάρτη με εμπνευστή τον κ. Σαϊνόπουλο και τη σύζυγό του . Ένα έργο φτιαγμένο με μεράκι, με έγνοια , με γούστο και πάνω από όλα με αγάπη . Με τέτοια αγάπη ερχόμαστε πάντα στη Σπάρτη και στο Σαϊνοπούλειο Θέατρο, θέλοντας με την εκάστοτε δουλειά μας να ανταποδώσουμε αυτή τη ζεστασιά, αυτό το σπάνιο ενδιαφέρον όχι μόνο στα λόγια αλλά και στα έργα. Ένα μεγάλο ευχαριστώ από ψυχής.»

Λυδία Κονιόρδου

«Άλκηστη»- ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Βόλου(1995)

 

«Περπάτησα σ’ αυτό το μαγευτικό χώρο.. Έπαιξα σ’αυτό το καταπληκτικό θέατρο που στέριωσε και χάρισε στην πόλη του ένας σπάνιος Έλληνας, ο κύριος Σαϊνόπουλος… Αναλογίζομαι τι θα είχε γίνει σε όλη την Ελλάδα αν και άλλοι Έλληνες είχαν μιμηθεί το παράδειγμά του… Ο Θεός να σας χαρίζει υγεία, φίλε, για να μας χαρίζετε τα ωραία δώρα της καρδιάς και του νου σας.»

Με αγάπη και σεβασμό

Ιάκωβος Ψαρράς

«Εκάβη» –Εθνικό Θέατρο(1994)

Κριτικές – εντυπώσεις καλλιτεχνών